Grennessminde

Grennessminde – En socialøkonomisk for unge

Grennessminde er en socialøkonomisk virksomhed for unge med særlige behov i alderen 16-30 år. Virksomheden arbejder med flere aktiviteter med økologisk og bæredygtigt fokus fx Bageriet -100% økologisk, Det Økologiske Gartneri og Det Nye Køkken med økologisk guldmærke. Vi har også Grøn Transport med el-biler der leverer varer for flere virksomheder i København.

Vi er kendetegnet ved høj specialpædagogisk faglighed, socialøkonomi og et tæt samarbejde med erhvervslivet. Vi skaber dynamik og arbejdspladser – og bidrager dermed med netværk og jobs til de unge – og til andre. I vores øjne er det vigtigt at tænke institutionstænkning som samfundstænkning. Det er vigtigt for vores unge at være sammen med det omkringliggende samfund, og det er vigtigt for andre at være sammen med vores unge.

På Grennessminde finder unge det, som de er gode til – både menneskeligt og fagligt.  Deres nyfundne faglighed og selvtillid resulterer ofte i rigtige jobs – og vores unge kan dermed blive en del af det rigtige arbejdsmarked frem for en fremtid udelukkende med social forsørgelse.

Det Økologiske Gartneri i Taastrup, Smede-Fabrikken, Det Nye Køkken, Grøn Transportservice med el-bilerne og Grøn Service, etc. er alt sammen eksempler på, hvordan uddannelsen i Grennessminde er tilrettet erhvervslivet.

700 unge har siden stiftelse i begyndelsen af 1980’erne været igennem Grennessmindes hænder, der også har været igennem en større forandring fra et tilbud på en nedlagt møbelfabrik på Køgevej til det, det er i dag.

Læs mere om Grennessminde her: www.gminde.dk