Sammenlign mobilt bredbånd priser

Mange udbydere på bredt marked

Udbyderne af abonnementer til mobilt bredbånd findes i stort tal og med mange variationer. Nogle tilbyder data kun til én enkelt enhed, mens andre giver mulighed for ‘datadeling’, så kan bruge din mængde af data på henholdsvis smartphone, tablet og laptop. Ofte inkluderer udbydernes abonnement på mobilt bredbånd abonnementer på andre services som ekstra bonus, det kan være til Spotify eller TV Play, for eksempel.

mobilt bredbånd stream spotify

Vær realistisk i forhold til dataforbrug

Mængden af data, der følger med det enkelte abonnement, varierer normalt mellem 5-50 GB om måneden. Når du skal vælge datamængde, er der to sider af sagen, der bør styre dit valg: Hvis du abonnerer på en datamængde, der er alt for høj i forhold til dit faktiske forbrug, risikerer du på den måde at betale for data, du rent faktisk ikke behøver. Hvis du omvendt abonnerer på en mindre datamængde end det, du reelt forbruger, vil du komme til at betale dyrt for de ekstra data, du bruger.

Hellere abonnere på lidt for meget

Det gælder derfor om at være virkelig realistisk i forhold til dit forbrug, så du lander på en datamængde, der passer så godt som muligt til dig. En god regel er, at det kan betale sig at have et abonnement, hvor datamængden ligger en smule over det, du normalt bruger. Det kan bedre betale sig at have lidt overskydende data, du ikke får brugt, end at skulle betale for ekstra data udover abonnementet. De ekstra data koster altid langt mere end prisen for de data, der er inkluderet i abonnementet.

Router er alternativ til fast bredbåndsforbindelse

Den sidste metode, med router, er naturligvis en stationær type. Du kan ikke tage routeren med dig på farten. Til gengæld har routeren den fordel, at alle i husstanden kan benytte den mobile bredbåndsforbindelse. Med denne løsning nærmer mobilt bredbånd sig til de almindelige, hurtige bredbåndsforbindelser, og det kan udmærket være et alternativ i nogle områder.

Sammenlign udbydere

Når du har fundet en udbyder, der tilbyder dækning i et område, der er relevant for dig, og du samtidig har bestemt dig for et abonnement med en passende mængde data, bør du gå videre og sammenligne med andre udbydere. Hvordan er priserne for abonnementerne hos de enkelte udbydere, med den pågældende datamængde. Og hvilke vilkår er der i øvrigt i forbindelse med abonnementet?

Øvrige vilkår

De ‘øvrige vilkår’ hentyder her blandt andet til eventuelle gebyrer. Hvis du kan finde en udbyder, der ikke tager gebyr for oprettelse af abonnementet, er det jo at foretrække. Også en eventuel binding til et abonnement kan være rar at undgå, og en del abonnementer kan tegnes uden. Desuden tilbyder en del udbydere som sagt også ekstra services i form af abonnementer til tjenester, du måske er interesseret i.

Etablering af mobilt bredbånd

Uanset hvilken udbyder du vælger, og hvilket abonnement du tegner, skal dit mobile bredbånd etableres. Der findes tre forskellige måder at etablere mobilt bredbånd på, alle tre metoder fungerer dog med et SIM-kort som grundlag:

  1. Den nemmeste metode er simpelthen at indsætte SIM-kortet i din enhed. Dette gælder først og fremmest til din smartphone og din tablet. Men også nogle bærbare computere har mulighed for at indsætte SIM-kort direkte i enheden.
  2. Den anden metode går ud på at anvende en såkaldt USB-dongle. Denne metode er den mest almindelige ved etablering af mobilt bredbånd i bærbare computere. Du indsætter da SIM-kortet i din USB-dongle og tilslutter USB-donglen til computeren. Nogle udbydere tilbyder USB-dongle som inkluderet tilbehør til abonnementet, andre kræver betaling for ekstraudstyr som USB-dongle.
  3. Den tredje metode går ud på at benytte en router. Den router, der benyttes til etablering af mobilt bredbånd, er anderledes end de normale routere til stationære forbindelser. Routeren til mobilt bredbånd skal selvsagt give mulighed for at indsætte SIM-kort i routeren, og samtidig skal routeren være udført til at kunne modtage signal til mobilt bredbånd.